Inloggen
Blogs

Hiring manager met vakantie? Met deze 2 oplossingen lopen jouw recruitmentprocessen door!Je hebt dé perfecte kandidaat gevonden die aansluit op de openstaande functie. Je wil alles rond maken, alleen is er een probleem: de hiring manager is op vakantie. Tegen de tijd dat het proces weer wordt opgepakt, is jouw kandidaat gevlogen. Hier lees je hoe je als recruiter zorgt dat processen niet onnodig stilliggen tijdens een vakantie. 

Als recruiter wil je dat de recruitmentprocessen zo vlot mogelijk blijven verlopen. Ook wanneer de hiring manager afwezig is. Goede kandidaten zijn schaars en wachten niet. Wacht daarom niet af en anticipeer goed op afwezigheid van de hiring manager (of andere belangrijke besluitvormers in het proces). 

Een juiste voorbereiding is hierbij belangrijk. Ga tijdig het gesprek aan met de hiring manager. Stel de vraag of er al is nagedacht over de continuïteit van het recruitmentproces tijdens zijn of haar afwezigheid. Hierin kan je de lead nemen en een voorstel doen met twee opties:

Gespreksstructuur omdraaien
Geef aan dat je processen graag kort houdt en wil laten doorlopen. Stel voor om de huidige gespreksstructuur om te draaien en de hiring manager later te laten instappen in het proces. Zo kan je de kandidaat eerst uitnodigen op een gesprek samen met HR en het vervolggesprek pas door de hiring manager laten doen. 

Instap van een andere besluitvormer
Vaak zijn er andere personen binnen de organisatie die ook een goed beeld kunnen vormen of iemand wel of niet binnen het bedrijf past. Laat diegene de rol van de hiring manager overnemen. Je kijkt nu eerst naar team fit en vervolgens gaat de hiring manager na terugkomst pas kijken naar de competenties. 

Loopt jouw recruitmentproces niet lekker en weet je niet waar de bottleneck zit? Een (corporate) recruitment consultant van ForAmbition helpt je de kritieke knelpunten te achterhalen en adviseert hoe je deze kan verhelpen. 
Hulp nodig met jouw recruitmentproces? Neem dan contact op! 

Wil je meer lezen over relevante onderwerpen binnen recruitment of HR? Dat kan hier.

Recente artikelen

Blogs
Je zoekt een organisatie die je helpt met hr- of recruitment vraagstukken. De...
29-07-2022
Blogs
DISC kan door bedrijven worden ingezet om onder andere meer inzicht te...
27-07-2022
Blogs
De arbeidsmarkt is krap. Alle recruiters lopen tegen hetzelfde probleem aan:...
14-07-2022
ForAmbition gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.