Inloggen
Blogs

Een interim recruiter inhuren? Dit zijn de voordelen!Wanneer jouw organisatie vacatures heeft openstaan, wil je deze het liefst zo snel mogelijk invullen. Niet elk bedrijf heeft een corporate recruiter in huis, of in sommige gevallen is dat niet voldoende. Het aanstellen van een interim recruiter kan in zo’n situatie een goede uitkomst zijn. Het inzetten hiervan heeft meerdere voordelen. Welke dat zijn? We leggen het graag aan je uit! 

Volledige pakket
Recruitment kennis is lang niet bij alle bedrijven aanwezig. Recruitment is namelijk een apart vakgebied en een specialisatie binnen het HRM vakgebied. Door de krappe arbeidsmarkt is het wel duidelijk dat het werven een dagtaak op zich is. Je moet tegenwoordig creatief en innovatief zijn. Door het binnenhalen van een interim recruiter haal je enorm veel vakkennis in huis. Interim recruiters hebben vaak al in meerdere keukens gekeken, waardoor ze verschillende processen en strategieën hebben gezien. Een interim recruiter van ForAmbition brengt niet alleen een frisse blik met zich mee, maar ook een pakket met interessante tools. Daarnaast worden ze continu getraind en zijn altijd op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen. 

Van vele markten thuis
Een interim recruiter heeft verschillende projecten gedaan en heeft daardoor een kijkje kunnen nemen in verschillende keukens. Zo kan het zijn dat ze voor het ene project in de zorgsector werken en bij een volgende opdracht aan de slag gaan in de IT-wereld. Dit zorgt ervoor dat ze brede en branche overstijgende kennis hebben. Dit is een groot voordeel, want ook een zorginstelling heeft wel eens een IT-er nodig of een logistieke ondernemer een marketing medewerker. Vaak is een corporate recruiter bezig met het opvullen van operationele functies binnen een bepaalde scope. Ze hebben zeer specifieke branche kennis, maar deze reikt vaak niet verder dan de eigen branche.

Organisatie in beweging
Het inhuren van een interim recruiter is een kostbare aangelegenheid. De opdrachtgever is uiteraard gebaat bij een zo goed mogelijk resultaat. Vaak zijn organisaties daarom extra bereid om voor het uiterste te gaan. Je merkt dat wanneer er een interim recruiter wordt ingehuurd, er een grote mate van commitment is vanuit beide kanten. Door het binnenhalen van externe expertise, is er een grotere bereidheid tot veranderingen. Denk bijvoorbeeld aan het aanpassen en versnellen van procedures. Een interim recruiter heeft een frisse kijk van buitenaf. Hierdoor worden er aspecten in het proces opgemerkt die verbeterd kunnen worden, waar een organisatie zich door tunnelvisie niet meer bewust van is. 

Op- en afschalen
Wil je de mogelijkheid om makkelijk op- en af te schalen in jouw wervingsproces? Dan is het in huis halen van een interim recruiter een goede keus. Ze kunnen al voor een relatief korte periode helpen met projecten die naast de normale instroom van kandidaten moet worden vervuld. Ook is een interim recruiter een goede uitvalsbasis wanneer jouw organisatie te maken heeft met langdurige ziekte, wanneer er iemand vervangen moet worden in verband met zwangerschapsverlof, of voordat een vacature is ingevuld. Omdat een interim recruiter makkelijk op- en af te schalen is, brengt het flexibele kosten met zich mee en zit je er niet permanent aan vast. 

Denk je erover om een interim recruiter in te huren? Onze corporate recruitment consultants hebben genoeg expertise om je verder te helpen. Ze zijn in verschillende regio’s in Nederland gestationeerd. Bel gerust eens met Dennis om te praten over de mogelijkheden. 

Recente artikelen

Blogs
De veranderingen op de arbeidsmarkt vragen om een andere aanpak om de juiste...
18-01-2022
Blogs
Google, we gebruiken het voor de meest uiteenlopende zaken. Van het opzoeken...
6-01-2022
Blogs
Corporate Recruitment Consultant Joris werkte op interim basis voor Kersten...
28-12-2021
ForAmbition gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.