Inloggen
Blogs

Welke competenties maken je een goede recruiter?

Recruitmentbureaus schieten als paddenstoelen uit de grond en spelen in op de kansen binnen de markt. De markt is ‘kandidaat gedreven’, dus hoe zorg jij er als recruiter voor dat die professional voor jou kiest en niet voor de concurrent? Bij ForAmbition vinden wij kennisdeling heel belangrijk! Wij delen dan ook graag wat wij de belangrijkste eigenschappen van een ‘echte’ recruiter vinden.

Maak een echte connectie
Bij ForAmbition vinden wij dat het maken van een echte connectie met een professional of opdrachtgever belangrijker is dan ‘de perfect match’. De arbeidsmarkt is krap en de concurrentie is moordend. Meer dan ooit is het belangrijk om de juiste klik te maken met een professional. Wij vinden dat je als recruiter een persoonlijke connectie moet maken en niet alleen een zakelijke, om te zorgen dat iemand voor jou kiest. Niet alleen professionals, maar ook bedrijven kijken steeds vaker naar de culturele fit, DNA en soft skills in plaats van de harde criteria. Ook bedrijven willen weten wie ze voor zich hebben. Als recruiter is het jouw taak om te ontdekken of een professional over het juiste pakket beschikt (en andersom natuurlijk). 

Creativity is key
De tijd dat dat je als recruiter rustig kan afwachten en stilzitten tot de juiste professional voorbij komt is over. Proactief werven is niet meer weg te denken uit recruitment. Er vissen namelijk steeds meer mensen in dezelfde vijver als jij. Het inzetten van je creativiteit om die ene vacature toch in te vullen wordt dan ook steeds belangrijker. Bij ForAmbition zien wij dat recruitment marketing en employer branding hier een belangrijke rol in spelen. Het is dus een groot voordeel als je hierin kan meedenken en kennis over hebt, om zo op een creatieve manier meer kandidaten te werven voor jouw openstaande vacatures.

Manage expectations
Door eerlijk te zijn naar klanten en kandidaten, krijg je veel meer voor elkaar. Als recruiter is het zo belangrijk om de verwachtingen te managen en je te houden aan ‘practice what you preach’. Beloof professionals niks wat je niet kunt waarmaken, dit helpt misschien om snel succes te boeken, maar het komt altijd weer bij je terug. Ga zaken niet onnodig ophemelen maar vertel open en eerlijk hoe het zit. Alleen zo maak je juiste en langdurige matches. 

Als recruiter is het zo belangrijk om de verwachtingen te managen en je te houden aan ‘practice what you preach’.

Heb vertrouwen
In de harde wereld van recruitment moet je je mannetje kunnen staan en kunnen omgaan met tegenslagen. Niet alle input die je geeft zal (direct) resultaat hebben. Processen zullen tegenvallen en niet alles zal altijd voor de volle honderd procent slagen. Laat jezelf niet te snel uit het veld laat slaan en accepteert dat je heel vaak nee moet horen om uiteindelijk een ja te krijgen. Focus je op de successen die je wèl hebt geboekt en zorg dat je daar motivatie uithaalt om door te gaan.

Beweeg mee
Het is een dynamische wereld die snel verandert en meebeweegt met de markt. Daarom is het erg goed om jezelf constant te blijven ontwikkelen. Branchekennis is hierin cruciaal. Je moet snel kunnen wisselen van branche en doelgroep om te  weten welke functies waarbij horen. Informatie moet je snel eigen kunnen maken om op de hoogte zijn van alle ins en outs. Dit kan namelijk erg verschillen per branche. Alleen zo weet je wat wel en niet haalbaar is in het vinden van de juiste match. 

Ben jij van mening dat jij over deze competenties beschikt en zoek jij nog een leuke uitdagende baan als corporate recruitment consultant? Neem dan even een kijkje bij onze openstaande vacatures

Recente artikelen

Blogs
Wanneer jouw organisatie vacatures heeft openstaan, wil je deze het liefst zo...
29-11-2021
Blogs
ForAmbition is groeiende. Wij vinden het als scale-up belangrijk om onze...
18-11-2021
Blogs
De functie recruiter wordt steeds veelzijdiger, er ontstaan ook steeds meer...
10-11-2021
ForAmbition gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.