Meet Anika!

Anika werkt sinds 2020 als interim corporate recruiter bij ForAmbition. Maar wie is Anika nou precies en wat zijn dingen die we nog niet van haar wisten? Lees het hieronder.

Q: Wat is jouw grootste uitzend blunder?
A: Haha, ik denk de standaard blunder die iedereen wel heeft gemaakt in de recruitmentwereld. Een kandidaat benaderen met verkeerde naam en te snel op verzenden klikken. Dan is het kwaad al geschied en is de toon gezet, want: first impressions count.

Q: Hoe ben jij op een bedrijfsfeestje?
A: Op feestjes ben ik wel een feestbeest. Een gezelligheidsdier en een dancing queen. Ik laat dan ook graag mijn dancemoves zien. Normaal sta ik niet graag in het middelpunt, maar hier ben ik wel graag de gangmaker. Dan kom ik helemaal los.

Q: Wat is jouw guilty pleasure?
A: Naar de sauna gaan als een omaatje met een boekje erbij. Zo kom ik ultiem tot rust. Dan komt de tachtigjarige vrouw in mij naar boven. Dat heb ik eens in de zoveel tijd echt nodig. Het liefst een keer per twee weken. En als ik thuis echt lekker wil genieten, dan zet ik TLC op. Ik vind my 600-pound life helemaal fascinerend. Dat is ook wel een guilty pleasure.

Q: Waar kunnen mensen je voor wakker maken?
A: Frietjes! Vriendinnen maken er zelfs grappen over. Ik sta er normaal altijd voor open om mijn eten te delen, maar niet als het om frietjes gaat. En als ik dan mag kiezen, dan ga ik voor de lekkere Vlaamse frieten. Als ik de mogelijkheid krijg om friet te eten, dan pak ik die. Dus als iemand om 03.00 naast mijn bed staat en vraagt of ik friet mee ga eten met een lekkere klodder mayo erop, dan ga ik zeker mee.

Q: Wat is jouw favoriete moment van de werkdag?
A: De ochtend, dan ben ik het meest productief en heb ik de meeste energie. Ik zit dan het lekkerste in mijn workflow. Ik pak er altijd een smoothie bij voor wat extra energie om de dag door te komen. En om de frietjes te compenseren natuurlijk.

Q: Wat zijn drie dingen waar je niet zonder kan leven?
A: Mijn telefoon. Daar ben ik echt verslaafd aan. Het scrollen op social media, maar ook gewoon het spreken van mijn contacten. Het is zelfs zo erg, soms zit ik in de sauna en dan raak ik in paniek over waar mijn telefoon is of voel ik ‘m trillen in de zak van mijn badjas. Zonder muziek zou ik ook niet kunnen leven. Ik heb altijd wel een muziekje op. Meestal luister ik naar slowjams, daar word ik rustig van. Dat is óók een guilty pleasure. Vriendinnen worden er soms gek van. Dan zeggen ze: ‘Heb je Anika weer met haar jankmuziek.’. Het belangrijkste zijn nog wel mijn familie en vrienden. Daar zou ik ook niet zonder kunnen. Ik zie elke dag wel iemand. Bij mij thuis is het altijd een open huis, er komt altijd wel iemand over de vloer. Ik pak graag mijn rust, maar vind het wel fijn om mijn dag door te spreken en lekker even te facetimen.

Q: Wat is jouw geheime talent?
A: Opruimen! Dit kan ik super snel en is echt een obsessie. Ik heb mijn klerenkast nog net niet op kleur gesorteerd, maar verder is hij wel om door een ringetje te halen. Het zal dan ook niet snel voorkomen dat het bij mij thuis een rommeltje is.

Q: Als je magie zou kunnen gebruiken om een alledaagse taak voor de rest van je leven te doen, wat zou dat dan zijn?
A: Een parkeerplaats zoeken. Dat haat ik en moet ik iedere dag doen. Ik kan goed parkeren en de auto staat altijd recht in het vak. Wel krijg ik lichtelijke paniek als er andere mensen aan komen rijden terwijl ik bezig ben met inparkeren. Welke spreuk ik hiervoor zou gebruiken? Citroen, Mazda of BMW? Weg ermee!

Q: Wat is het eerste wat je zou invoeren als je baas van de wereld zou zijn?
A: Heel veel eigenlijk. Eerste wat in me opkomt is betere mensenrechten. Er zijn zoveel situaties gaande op de wereld die mensonterend zijn. Neem nou bijvoorbeeld Afghanistan. Ik ben toevallig een serie aan het kijken over de geschiedenis van Afghanistan: Afghanistan the wounded land. Heel confronterend. Ongeacht welk geloof iemand heeft, vind ik dat we elkaar allemaal moeten respecteren.

Q: Hoe denk je dat je beste vrienden je zouden beschrijven als ze maar 3 woorden mochten gebruiken?
A: Ik ben een persoon die altijd voor anderen klaarstaat. Maar om dat in een woord samen te vatten vind ik lastig. Bourgondisch, dat sowieso! Als laatste betrouwbaar of open minded. Ik zou nooit iemand judgen. Zelfs niet als je de kat van de buren per ongeluk hebt overreden. Ik zou met je meedenken en bekijken hoe we het gaan oplossen. Niets is te gek.

Q: Wat zou je graag nog willen leren/ bereiken?
A: Wat ik graag zou willen leren, is zakelijk assertiever zijn. Mijzelf minder laten leiden door emotie. Ik ben namelijk heel gevoelig voor onrechtvaardigheid en het komt nog wel eens voor in het zakelijke leven dat situaties niet rechtvaardig lopen. Wat ik graag wil bereiken is toch wel een functie waarbij ik meer ga coachen en meer invloed kan uitoefenen binnen een organisatie en groei stimuleren.

De andere squad members ontmoeten? Dat kan hier.

For those who

Thrillseek

Get in contact

Neem contact met ons op

Heb je vragen of wil je graag eens vrijblijvend kennis maken? Neem dan telefonisch of per e-mail contact met ons op. Of vul het contactformulier in, en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan