Meet Joost!

In 2005 richtte Joost ForAmbition op. En nog steeds werkt hij met veel plezier in de recruitmentwereld. Inmiddels zelfs met een compleet team onder zich. Dat Joost de enige in het team is die de 40 al is gepasseerd, wil niet zeggen dat er sprake is van een generatiekloof. Iedereen gaat aan op zijn grappen. Op het gebied van muziek is er soms wel wat verontwaardiging, als de jongere generatie zijn klassiekers niet weet te waarderen.

Q: Wat is jouw grootste uitzend blunder?
A: Tja, die dateert toch echt wel uit mijn eerste maanden als intercedent bij een grote uitzendspeler. Vanwege de snelheid van matchen heb ik toen iemand heel snel bemiddeld, die zijn paspoort nog even langs zou brengen. Achteraf een vooropgezet plan omdat hij niet de juiste papieren had. En inderdaad nooit langs kwam met het juiste papiertje. Ik moest toen wel op stel en sprong naar de opdrachtgever en ook op het hoofdkantoor in Gouda leerde ze me heel snel kennen. Want iemand verlonen zonder de juiste papieren ging natuurlijk niet.

Q: Hoe ben jij op een bedrijfsfeestje?
A: Ik kan ingetogen zijn, maar ook uitbundig. Dat ligt echt een beetje aan de situatie. Flink dansen en zingen met of zonder alcohol, het kan allemaal. Maar vaak ben ik op een bedrijfsfeestje ook wel degene die ff bijpraat met de diverse collega’s ook over niet werk gerelateerde onderwerpen.

Q: Wat is jouw guilty pleasure?
A: Een bergwandeling maken, in alle rust zonder al te veel prikkels, zo kom ik echt helemaal tot rust en tot mezelf. Als ik moet kiezen waar, ga ik voor Oostenrijk (mijn tweede vaderland) vanwege de mooie natuur. Ik ga ongeveer een keer per jaar, veel te weinig dus…

Q: Waar kunnen mensen je voor wakker maken?
A: Niets, laat me lekker slapen en sodemieter op.

Q: Wat is jouw favoriete moment van de werkdag?
A: Mijn favoriete moment van de werkdag is de ochtend als ik mijn allereerste kopje koffie drink. De hele dag moet zich dan nog vormen. Meestal heb ik dan de meeste energie. De dag is dan nog een onbeschreven blad waarin nog veel kan gebeuren.

Q: Wat zijn drie dingen waar je niet zonder kan leven?
A: Uiteraard mijn dierbaren, muziek en vrijheid in het maken van keuzes.

Q: Wat is jouw geheime talent?
A: In een ander leven had ik waarschijnlijk in de reclamewereld gewerkt. Ik vind het leuk om reclame slogans te verzinnen mét bijpassend deuntje. Ze zijn echter veelal wel over de top dus of er veel behoefte aan is valt nog maar te betwijfelen.

Q: Als je magie zou kunnen gebruiken om een alledaagse taak voor de rest van je leven te doen, wat zou dat dan zijn?
A: Als ik ervoor kon zorgen dat een taak van me werd afgenomen, dan zou ik sowieso de administratie kiezen. Daar heb ik echt een hekel aan. Het is gewoon niet leuk en saai monotoon werk. Het is dat het een noodzakelijk kwaad is… Als ik het dus voor het kiezen had, zou ik dat kiezen.

Q: Wat is het eerste wat je zou invoeren als je baas van de wereld zou zijn?
A: Als ik baas van de wereld zou zijn, zou ik zorgen voor verplichte vrede. Eindelijk weg met al die oorlogen.

Q: Hoe denk je dat je beste vrienden je zouden beschrijven als ze maar 3 woorden mochten gebruiken?
A: Als je mijn vrienden deze vraag nu zou stellen, zouden ze waarschijnlijk aankomen met de woorden humoristisch, creatief en luisterend oor. Ik denk dat dat ook wel eigenschappen zijn die ik zelf zou opnoemen mocht je het mij vragen.

Q: Wat zou je graag nog willen leren/ bereiken?
A: Wat ik graag nog zou willen bereiken? Ik wil graag de ForAmbition Group nog verder laten groeien, zodat het een nog grotere en toonaangevende, innovatieve organisatie wordt. Waar creativiteit, resultaat en plezier hoog in het vaandel staan Humor op de werkvloer vind ik zo belangrijk!

De andere squad members ontmoeten? Dat kan hier.

Familie

Auto's

Hardlopen

Zendamateurisme

For those who

Thrillseek

Get in contact

Neem contact met ons op

Heb je vragen of wil je graag eens vrijblijvend kennis maken? Neem dan telefonisch of per e-mail contact met ons op. Of vul het contactformulier in, en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan